Beef Rendàng - the best ànd most àuthentic beef rendàng recipe you will find online! Spicy, rich ànd creàmy Màlàysiàn/Indonesiàn beef stew màde with beef, spices ànd coconut milk.
Ingredients:
Instructions
Ingredients:
- 1 1/2 lbs. boneless beef short ribs cut into cubes
- 5 tàblespoons cooking oil
- 1 cinnàmon stick àbout 2-inch length
- 3 cloves
- 3 stàr ànise
- 3 càrdàmom pods
- 1 lemongràss cut into 4-inch length ànd pounded
- 1 cup thick coconut milk coconut creàm
- 1 cup wàter
- 2 teàspoons tàmàrind pulp soàked in some wàrm wàter for the juice ànd discàrd the seeds
- 6 kàffir lime leàves very finely sliced
- 6 tàblespoons kerisik toàsted coconut
- 1 tàblespoon sugàr or pàlm sugàr to tàste
- Sàlt to tàste
- Spice Pàste:
- 5 shàllots
- 1 inch gàlàngàl
- 3 lemongràss white pàrt only
- 5 cloves gàrlic
- 1 inch ginger
- 10-12 dried chilies soàked in wàrm wàter ànd seeded
- Chop the spice pàste ingredients ànd then blend it in à food processor until fine.
- Heàt the oil in à stew pot, àdd the spice pàste, cinnàmon, cloves, stàr ànise, ànd càrdàmom ànd stir-fry until àromàtic. àdd the beef ànd the pounded lemongràss ànd stir for 1 minute. àdd the coconut milk, tàmàrind juice, wàter, ànd simmer on medium heàt, stirring frequently until the meàt is àlmost cooked. àdd the kàffir lime leàves, kerisik (toàsted coconut), sugàr or pàlm sugàr, stirring to blend well with the meàt.
- ...
- .....
Full Recipes>>> rasamalaysia.com
Tidak ada komentar:
Posting Komentar