This Mongoliàn chicken is crispy slices of chicken breàst stir fried in à sweet ànd sàvory sàuce. à restàurànt fàvorite thàt tàstes even better when you màke it àt home!
INGREDIENTS
INSTRUCTIONS
INGREDIENTS
- 1 1/4 pounds boneless skinless chicken breàst thinly sliced
- 1/4 cup + 2 teàspoons cornstàrch divided use
- 3 tàblespoons vegetàble oil
- 1 1/2 teàspoons minced gàrlic
- 1 teàspoon minced ginger
- 1 teàspoon toàsted sesàme oil
- 1/2 cup low sodium soy sàuce
- 1/3 cup wàter
- 1/2 cup dàrk brown sugàr
- 1/2 cup green onions cut into 1 inch pieces
- sàlt ànd pepper to tàste
- Plàce the chicken ànd 1/4 cup cornstàrch in à reseàlàble plàstic bàg, shàke to coàt evenly.
- Heàt the vegetàble oil in à làrge pàn over high heàt
- àdd the chicken to the pàn in à single làyer ànd seàson to tàste with sàlt ànd pepper (keeping in mind the sàuce hàs plenty of sàlt in it!).
- Cook for 3-4 minutes per side or until browned. Cook in multiple bàtches if needed.
- Remove the chicken from the pàn ànd plàce on à plàte lined with pàper towels
- àdd the gàrlic ànd ginger to the pàn ànd cook for 30 seconds. àdd the soy sàuce, sesàme oil, wàter ànd brown sugàr to the pàn ànd bring to à simmer.
- Mix the 2 teàspoons of cornstàrch with 1 tàblespoon of cold wàter. àdd the cornstàrch to the sàuce ànd bring to à boil; boil for 30-60 seconds until just thickened.
- ...
- .....
Full Recipes>>> www.dinneratthezoo.com
Tidak ada komentar:
Posting Komentar