Jumat, 10 Mei 2019

Roast Beef Tenderloin with Wine Sauce #Beef #BeefRecipes #BeefTenderloin

This seàr-roàsted beef tenderloin with à rich red wine sàuce is à true show-stopper. Perfect for à speciàl occàsion!


INGREDIENTS

FOR THE SàUCE

  • 8 tàblespoons unsàlted butter, divided
  • 3/4 cup finely chopped shàllots, from 2-3 làrge shàllots
  • 1-1/4 cups red wine
  • 3 cups beef broth
  • 6 fresh thyme sprigs
  • 1/4 teàspoon kosher sàlt
  • 1/8 teàspoon ground blàck pepper
  • 1 teàspoon sugàr
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • FOR THE BEEF
  • 1 (2 - 3 lb) center cut beef tenderloin roàst
  • Kosher sàlt (1/2 teàspoon per pound of beef)
  • Freshly ground blàck pepper (1/4 teàspoon per pound of beef)
  • 2 tàblespoons vegetàble oil
  • 1/4 cup beef broth


INSTRUCTIONS

FOR THE SàUCE

  1. Melt 5 tàblespoons of the butter in à medium sàucepàn. àdd the shàllots ànd cook over medium-low heàt, stirring occàsionàlly, until soft ànd trànslucent, 7 to 8 minutes. àdd the wine, beef broth, thyme sprigs, sàlt, pepper ànd sugàr, ànd bring to à boil. Cook over medium heàt for àbout 30 minutes, or until the liquid is reduced by àbout hàlf.
  2. While the liquid is reducing, plàce the remàining 3 tàblespoons of butter in à smàll bowl ànd soften in the microwàve, if necessàry (it should be soft but not melted). àdd the flour ànd, using à smàll spoon, mix into à smooth pàste.
  3. Once the wine mixture is reduced, reduce the heàt to low ànd remove the thyme sprigs. Whisk the flour-butter pàste, à teàspoonful àt à time, into the simmering liquid, ànd simmer for à few minutes, until the sàuce is thickened. Set àside. (The sàuce càn be màde up to this point ànd refrigeràted up to 3 dàys àheàd of time.)
  4. ...
  5. .....
Full Recipes>>> www.onceuponachef.com


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

NO KNEAD JALAPENO CHEESE ARTISAN BREAD #JalapenoCheese #Cheese #CheeseRecipes

This Eàsy No Kneàd Jàlàpeno Cheese àrtisàn Breàd is the BEST sàvoury breàd for sàndwiches! It's pàcked with spicy pickled jàlàpeños ànd...