Vànillà làtte càke; light fluffy vànillà ànd coffee càke làyered with sweet vànillà ànd coffee buttercreàm, simple, soft ànd delicious!
Ingredients
For the càke:
For the buttercreàm:
Instructions
For the càke:
Ingredients
For the càke:
- 200g (13 tbsp) softened butter/màrgàrine
- 200g (1 cup) càster sugàr
- 1 tbsp vànillà extràct
- 3 làrge eggs
- 200g (1 ½ cups) self-ràising flour
- Pinch of sàlt
- 2 tbsp coffee grànules dissolved in 2 tbsp wàter OR 3-4 shots of espresso
For the buttercreàm:
- 250g (16 tbsp) softened butter
- 400g (2 cups) icing sugàr
- 1 tbsp vànillà extràct
- 1 tbsp coffee grànules dissolved in 1 tbsp wàter OR 1-2 shots of espresso
Instructions
For the càke:
- Preheàt your oven - 180°C / 160°C fàn / 350°F / gàs màrk 4 - ànd greàse/line two 6-8 inch sàndwich càke tins.
- Plàce your butter, sugàr ànd vànillà into à làrge bowl ànd beàt with à mixer or by hànd until light ànd fluffy.
- àdd your eggs one àt à time, beàting between eàch àddition until fully combined. Don't worry if it looks à little curdled, once you àdd the flour it will come right!
- Sift your flour ànd sàlt into the bowl àlong with the strong coffee/espresso ànd mix gently until everything is smooth ànd combined.
- Scoop àll the bàtter into the two prepàred càke tins ànd smooth out the top às best you càn.
- Bàke the càkes for 25-30 minutes, until firm ànd à skewer inserted into the centre càn be pulled out cleànly.
- àllow the càkes to cool for àt leàst 15 minutes before removing them from the tin to cool completely.
- ...
- .....
Full Recipes>>> maverickbaking.com
Tidak ada komentar:
Posting Komentar